Τεχνικος Αισθητικος Ποδολογιας

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» έχει αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που τον καθιστούν ικανό στην περιποίηση χεριών και ποδιών και μπορεί να εφαρμόσει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής -ατομικής και χώρου-, τη σημασία της καθαριότητας γενικά και ειδικά της αποστείρωσης εργαλείων για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους καθώς και τους κανόνες παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις αλλεργικών συμβάντων - ατυχημάτων - λιποθυμιών κ.λπ. κατά τη διάρκεια εφαρμογής των σχετικών τεχνικών εργασιών. Ο Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από το χώρο του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η περιποίηση των ποδιών να γίνεται από ελάχιστους επαγγελματίες του είδους, οι γνώσεις των οποίων είναι συνήθως εμπειρικές.


Προφίλ ειδικότητας


Τι θα μάθω


Ο Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών έχει αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που τον καθιστούν ικανό να εκτελεί τις παρακάτω κυριότερες επαγγελματικές δραστηριότητες-καθήκοντα:

- Υποδοχή πελάτη και προετοιμασία πελάτη
- Διάλογος-επισήμανση του προβλήματος-διάγνωση
- Περιποίηση χεριών-τεχνικές-εργαλεία και σωστή χρήση τους
- Περιποίηση ποδιών-τεχνικές-εργαλεία
- Γνώσεις σωστού κοψίματος νυχιών-ιδιαίτερα ποδιών, αποφυγή αιματωμάτων.
- Σωστή χρήση κλιβάνου αποστείρωσης
- Χρήση αιμοστατικών-απολυμαντικών εγκεκριμένων αρμοδίως
- Βαφή νυχιών-τεχνικές
- Προσθετική νυχιών-τεχνικές-εργαλεία


Που θα εργαστώ


- Συνοπτικά οι διπλωματούχοι της ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν:
- Σε κομμωτήρια.
- Σε ιατρεία ορθοπεδικής ή χειρουργικής.
- Σε ατομική επιχείρηση.
- Σε νοσοκομεία.

Δύνανται να εργαστούν και σε ιατρικά κέντρα αποκατάστασης, ορθοπεδικές κλινικές κ.α. εφόσον η ευθύνη και εποπτεία των πράξεων που αναλαμβάνουν ανήκει στους αρμόδιους γιατρούς.

 

Μαθήματα